Bouw Historische Tuin officieel gestart!

7 april '21

Hoera, de bouw van Historische Tuin in Lent is gestart! Afgelopen week verrichte wethouder Noël Vergunst van de gemeente Nijmegen een officiële handeling om de startbouw van het nieuwbouwproject in te luiden. Naar verwachting kunnen de 1e woningen nog dit jaar worden opgeleverd.

image alt

Borrelpakket voor kopers

Naast de officiële handeling, hield de wethouder op de bouwplaats ook een toespraak voor de toekomstige bewoners. Omdat deze vanwege de huidige coronamaatregelen niet zelf bij de plechtigheid aanwezig konden zijn, is alles vastgelegd op film en per mail aan de kopers toegestuurd. Om het geheel toch een feestelijk tintje te geven, konden alle kopers bovendien een borrelpakket ophalen bij een plaatselijk restaurant. Benieuwd naar het filmpje van de startbouw? Scrol snel naar beneden!

image alt

Divers woningaanbod

Het nieuwbouwproject Historische Tuin is onderdeel van de nieuwbouwwijk De Waalsprong in Nijmegen en bestaat uit 130 woningen in diverse types en prijsklassen. Aan de randen van het plangebied komen rijwoningen met 3 en 4 woonlagen en een plat dak en enkele vrijstaande woningen. In de centrale binnentuin van het plan worden tweekappers gerealiseerd die bestaan uit één laag met een kap, levensloopbestendige woningen met een slaap- en badkamer op de begane grond en rijwoningen met een veranda.

Prognose van oplevering

De bouw van de woningen in Historische Tuin wordt uitgevoerd door KlokGroep. “We zijn trots op dit omvangrijke plan, waarmee de Waalsprong er een prachtige nieuwe wijk bij krijgt”, aldus Stefan van Duijnhoven van KlokGroep. KlokGroep verwacht dat de 1e woningen kunnen worden opgeleverd vanaf het 4e kwartaal van dit jaar. De laatste woningen worden naar verwachting voor de bouwvak van 2022 opgeleverd.”

Blijf op de hoogte Het laatste nieuws
Vragen? Neem contact op