Bouwupdate Historische Tuin

18 mei '21

Altijd leuk! We ontvingen een bouwupdate van de aannemer. Via deze weg worden kopers op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen in de Historische Tuin. Lees mee en zie hoe de bouw van dit project vordert.

image alt

Stand bouw

Bij de meeste woningen met plat dak zijn de fundatiewerkzaamheden gereed. De komende tijd gaat men volop aan de slag met de opbouw van het casco. 

Opbouw van het casco
Het casco ofwel de draagconstructie van de woningen bestaat uit prefab betonwanden en kanaalplaatvloeren. De prefab betonwanden worden in de fabriek gemaakt en al in de fabriek voorzien van de benodigde voorzieningen, zoals elektra, leidingen en sparingen voor bijvoorbeeld de waterleidingen. Het is zelfs zo dat de meeste kozijnen al op de betonwanden zijn aangebracht. 

Direct na het plaatsen van de wanden op de begane grond worden de verdiepingsvloeren en dakvloer gemonteerd. Inmiddels zijn bij de eerste woningen ook de dakvloeren al gemonteerd. Aansluitend worden de prefab betonwanden van de eerste verdieping geplaatst met daarop de tweede verdiepingsvloer. Het monteren van de wanden en vloeren gaat in een hoog tempo. Voor het casco (wanden en vloeren) van een basiswoning zijn ongeveer 30 hijsbewegingen nodig. 

Prognose oplevering

Als koper wil je natuurlijk graag weten wanneer jouw woning wordt opgeleverd en je de sleutel krijgt. Een prognose is een indicatie voor een bepaalde periode.

Op dit moment is de verwachting dat de eerste woningen vanaf het 4e kwartaal 2021 opgeleverd zullen worden en de laatste woningen voor de bouwvak 2022. Uiteraard is dit een prognose op basis van de nu aanwezige planning. Indien er zich onvoorziene zaken voordoen zoals bijvoorbeeld hevige regenval, leveringsproblemen van materialen, vertraging bij Nutsbedrijven of faillissement van een onderaannemer, dan kan er een verschuiving plaatsvinden. Aan deze prognose kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. 

  Contact
  Planning