Straatnamen Historische Tuin zijn bekend

8 januari '20

Leonardo da Vinci en Michelangelo komen naar de Waalsprong en ze nemen een aantal beeldhouw-, kunstschilder- en architectuurcollega’s mee. De straatnamen van dit deel van de Waalsprong (Woensderskamp) zijn geïnspireerd op grote namen uit de Renaissance.

Straatnamen gelinkt aan kunst en cultuur

Dat straatnamen in Woenderskamp straks zijn gelinkt aan de na-Middeleeuwse ‘wedergeboorte’ van kunst en cultuur in (vooral) Italië, is niet helemaal een verrassing. Sinds een aantal jaar slingert de Italiëstraat als centrale route door de wijk in wording. Aanvankelijk in de vorm van een busbaan, met fietspad, door nog onbebouwd gebied. Straks, tijdens en na de realisatie van Woenderskamp, is de Italiëstraat een weg voor alle verkeer. Aanpalende en omliggende straten en hofjes dragen namen van 10 Italiaanse renaissancekunstenaars, net als die van toekomstig nog vijf aan te leggen straten.

Bekijk straatnamen Woenderskamp

Straatnamen Historische Tuin

Historische Tuin wordt omsloten door de Donnatelostraat en de Giorgio Vasaristraat. Het binnengebied met het groene hof krijgt de naam Sandro Botticellihof. Wil jij ook in een van deze prachtige straten wonen? Laat je gegevens achter onder jouw favoriete woningtype en we houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de vorderingen.

  Contact
  Woningaanbod