5x inspiratie voor de extra kamer

11 juni '19

Yes, je hebt een dijkwoning in De Steltse Dijkgaarden op het oog! Lekker ruim, met wat extra kamers om in te groeien. Tijd om te dromen: wat kun je allemaal met zo’n extra kamer doen? We helpen je graag op weg met inspiratie!

image alt

Home cinema

Een lekkere loungebank, een beamer en een goede geluidsinstallatie; veel heb je niet nodig om een bioscoop te realiseren in je eigen huis. Maak het nog echter door te kiezen voor fluwelen fauteuils die je naast elkaar zet, en een tweede rij op een verhoging erachter. Of misschien kun je op een veiling of rommelmarkt wel oude bioscoopstoelen vinden. Vloerbedekking helpt mee voor de ervaring, maar ook voor de akoestiek. Het sowieso slim om de kamer wat extra te isoleren, als je gaat voor een optimale filmbeleving zonder dat het hele huis daarvan mee hoeft te genieten.

image alt

Je eigen bar

De perfecte plek om mensen te ontvangen als je gasten hebt: je eigen bar. Niet meer de deur uit voor een afzakkertje of aperitief, je hoeft alleen maar naar beneden te lopen. Het grote voordeel: de rest van het huis heeft geen last van borrelgasten. Kies voor donkere kleuren zoals petrol of indigo voor een intieme, warme sfeer. Dit is ook de ideale ruimte om uit te pakken met behang, bijvoorbeeld 3d-behang dat opgevuld is met schuim en daarmee ook over akoestische kwaliteiten beschikt. Wat heb je nog meer nodig: planken om je drank- en glazencollectie uit te stallen, een wijnkoelkast, comfortabele barkrukken, een leuk lampje boven de bar en natuurlijk een tap om verse biertjes te tappen.

image alt

Game room

Hoewel het lijkt alsof dit een kamer is voor slechts een aantal bewoners in huis, heeft toch iedereen hier profijt van. Is het immers niet voor iedereen prettig als er één plek is waar de liefhebber los kan gaan met gadgets, grote audiosystemen, gameconsoles, dartborden en – als je pech hebt – een pooltafel? Wel het plezier en vertier, maar niet die lelijk items in je zorgvuldig gestylede interieur. Win-win voor iedereen. Maak de plek esthetisch aantrekkelijk met een fijne loungebank – een vintage leren Chesterfield bijvoorbeeld -, een sleets Perzisch kleed en een op maat gemaakte kast waar de verschillende systemen en gadgets in kunnen worden weggewerkt en opgeborgen.

image alt

Wellness retreat

In het hectische leven vandaag de dag is een moment van bezinning altijd welkom. Wijd er een speciale kamer aan en de kans dat je dat moment pakt wordt groter. Een zenlokaal waar het lekker ruikt, waar je je fijn voelt en je yogamat al uitgerold ligt. Kies voor natuurlijke, duurzame materialen zoals bamboe op de vloer en matte, ecologische verf op de wanden. Planten hebben een rustgevend effect en met speciale lampen kun je ze ook in ruimtes waar geen daglicht komt verwennen. Zorg voor passend algemeen licht, zoals spots die je kunt dempen. Een geurverspreider met de juiste geur en een audiosysteem met wellness-muziek dat automatisch aanspringt als je binnenloopt, maken het af.

image alt

Gym

Is de rit naar de sportschool de drempel waar je telkens over struikelt? Of zit je met oppas voor de kids? Wat nou als je gewoon lekker thuis kan sporten? Een home gym neemt dié drempels in elk geval weg en je kunt fit worden in je eigen huis. Maak er thuis je eigen luxury resort van zodat je zin krijgt om die work-out te doen. Kies voor een fel kleurtje op de muur dat energie opwekt, zoals geel, rood, roze of oranje en schilder dat in vlakken of geometrische vormen. Planten geven ook energie en verlagen het stressniveau, zodat je echt fris de gym uitkomt. Een mooi en slim opbergsysteem voor je uitrusting en klaar ben je, op naar je fitste zelf!

  Planning
  Aanbod