Produceer je eigen energie

26 oktober '20

De Stelt Zuid is een woonwijk zonder gasaansluitingen, alle woningen zijn zoals dat heet “all-electric”. Hiervoor is gekozen omdat op deze manier de woonwijk zo duurzaam mogelijk is. Het verwarmingssysteem is aangesloten op de stadsverwarming en de woningen hebben in basis al een flinke hoeveelheid zonnepanelen op het dak liggen. Kies je voor een woning in De Stelt Zuid, dan kies je voor een woning die klaar is voor de toekomst.

De schuurwoningen zijn al heel energie efficiënt met een epc van 0.1 en de dijkwoningen hebben in basis een epc van 0.4 (epc oftewel energie prestatie coëfficiënt is de maat voor energiezuinigheid).

Schaf je een actiepakket “indak” zonnepanelen aan dan breng je de epc van de Schuurwoningen helemaal naar 0 en van de Dijkwoningen naar 0.11. Vraag de makelaar/kopersbegeleider naar de mogelijkheden.

Dijkwoning 11 indak PV-panelen

  • Van € 6500.-
  • Voor € 4000.-
  • Jouw voordeel € 2500.-

Schuurwoningen 8 indak PV-panelen

  • Van € 4700.-
  • Voor € 3500.-
  • Jouw voordeel € 1200.-

Duurzaam en goedkoop

Zonnepanelen zijn een duurzame en goedkope manier om je woning van elektriciteit te voorzien! Het werkt als volgt: Op het dak van je woning liggen zonnepanelen, het liefst op het zuiden gericht, zodat ze de meeste zon kunnen pakken. Het licht van de zon wordt in de panelen omgezet in energie; stroom dus! Die stroom kun je direct gebruiken in huis.

Verdienen aan je zonnepanelen

Stroom die je op dat moment niet gebruikt, lever je terug aan het elektriciteitsnet en wordt verrekend met je energierekening. Of je kunt de stroom opslaan in huis als je daar een speciale thuisaccu voor aanschaft. In huis heb je een slimme meter die je vertelt hoeveel stroom de zonnepanelen hebben opgewekt en wat je terug levert aan het elektriciteitsnet. Zonnepanelen gaan tot wel 25 jaar mee en zijn zo goed als onderhoudsvrij, een jaarlijkse check of ze nog schoon zijn is voldoende.

  Contact
  Actueel woningaanbod