Samen meedoen in het groen

22 oktober '19

In de Stelt-Zuid woon je letterlijk in het landschap. Je ervaart rust, ruimte en je loopt voor je ontspanning vanuit je woning zo het landschap in. Dat levert een plus op voor jou én je medebewoners, mede omdat je samen met hen de mate van onderhoud mag bepalen en uitvoeren.
Groen speelt een belangrijke rol in de Stelt-Zuid. De gemeente doet graag een beroep op de bewoners om samen te zorgen voor dit bijzondere stukje Waalsprong. Bewoners zijn van harte welkom om mee te denken en initiatief te nemen.

Samen beheren en onderhouden

Idee is dat bewoners het groen rondom de woning aan de boomgaard en aan de dijk zelf beheren en onderhouden. Liefst met zo veel mogelijk bewoners. Voordat je als bewoners besluit zelf het beheer en onderhoud in je woonomgeving gezamenlijk op je te nemen, moet je weten waar je ja op zegt. De gemeente zorgt hierbij voor advies en ondersteuning. Robert Tannemaat wil bewoners helpen en begeleiden naar het gezamenlijke beheer en onderhoud van het groen in de openbare ruimte, de boomgaard in het bijzonder.

Kies je voor het zelf onderhouden van de boomgaard en het andere groen. Dan steek je, op gezette tijden, de handen uit de mouwen. Bij te weinig belangstelling vanuit de buurt pleegt de gemeente het hoognodige onderhoud. Dat is voldoende en functioneel. Het zelf ‘meedoen in het groen’ levert een fraaier, wat strakker resultaat op.

Liever wel doen in het groen

  • Help mee! Kies ervoor om zelf je handen uit de mouwen te steken.
  • Zie je afval zwerven? Pak het op en gooi het weg.
  • Check de seizoenskalender, er is elke maand wel iets te doen.
  • Is het tijd om te oogsten, laat je fantasie de vrije loop, bak een taart en geniet samen met je nieuwe buurt van al het lekkers.

 

Liever niet doen in het groen

  • In de Stelt Zuid mag je geen schuttingen of andere tuinafscheidingen plaatsen.
  • De bestrating van jouw achtertuin regel je al in de bouwfase.
  • Het is verboden om, na oplevering, met groot materieel het landschap te betreden.
  • Graskeien en klinkers van je parkeerplaats mag je niet vervangen door een ander materiaalsoort.
  • Een 2e parkeerplaats aanleggen in je voortuin is niet toegestaan.

Download de brochure

Voordat je een woning koopt in de Stelt Zuid is het belangrijk dat je weet waar je ja tegen zegt. Lees de uitgebreide brochure “Samen meedoen in het groen” en kom alles te weten over dit wel heel bijzondere stukje Waalsprong.

Download de brochure
  Planning
  Woningaanbod