Het belang van de financiële check

5 december '19

Wist je dat, als er meer dan 1 kandidaat een voorkeur heeft voor dezelfde woning in Steltse Dijkgaarden, wij bij de toewijzing ook kijken of iemand al een financiële check heeft laten doen? Je kunt er dus profijt van hebben als je dat ons laat weten. Daarvoor hebben wij een brief nodig van jouw bank of hypotheekverstrekker. Dit noemen wij de financiële check. Ook als je geen hypotheek nodig hebt ontvangen wij graag een bewijs dat je de woning kunt betalen. 

Verklaring dat je de woning kunt betalen

Samen met jouw bank of hypotheekverstrekker bekijk je jouw financiële situatie en of je de woning met bijkomende kosten kunt betalen. De verklaring, die je kunt uploaden wanneer de verkoop is gestart, geldt voor het betreffende nieuwbouwproject en mag niet ouder dan 3 maanden zijn. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na de toewijzing vernietigen wij deze informatie. Heb je geen hypotheek nodig, maar wil je de kans op jouw favoriete woning wel vergroten? Laat dan je financieel adviseur of de bank dan een brief opstellen waarin wordt aangegeven dat je de woning uit eigen middelen kunt betalen.

Voorbeeldbrief

Nu je dit weet wil je natuurlijk zelf ook graag een financiële check laten doen. Zo maak je immers meer kans op jouw favoriete huis. Hoe je dat aanpakt en wat wij van jou verwachten lees je op de pagina 'Financiële check'. Daar zetten we alles voor je op een rij. Let op: Een financiële check is niet hetzelfde als een hypotheekaanvraag.

Waar kan ik een financiële check aanvragen?

Je kunt een financiële check laten doen bij een hypotheekadviseur, hypotheekverstrekker of bank. Rabobank Rijk van Nijmegen is aangesloten bij dit nieuwbouwproject en weet precies hoe zo'n financiële check er uit moet zien. 

Raymond Hesse van Rabobank Rijk van Nijmegen denkt graag met je mee. Hij kan je een helder inzicht geven in de financiële zaken die komen kijken bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. Ook stelt hij graag een gratis financiële check voor je op.  

Voor meer informatie of een persoonlijke afspraak kun je Raymond bellen op het nummer 06-22 020 106 of een hem een mail sturen: Raymond.hesse@rabobank.nl

Wil je liever bij één van de kantoren langs voor een financiële check? Dan kan dat ook!

Kantoor Nijmegen, Keizer Karelplein 1, binnenlopen kan op:
Ma/di/wo/vr tussen 13.00 en 17.00 uur
Do tussen 13.00 en 20.00 uur
Za tussen 10.00 en 14.00 uur

Kantoor Wijchen, Oude Klapstraat 74, binnenlopen kan op:
Di tussen 13.00 en 17.00 uur
Vr tussen 13.00 en 17.00 uur

Kantoor Groesbeek, Dorpsstraat 19, binnenlopen kan op:
Di tussen 13.00 en 17.00 uur
Do tussen 13.00 en 17.00 uur 

  De Financiele check
  Woningaanbod