Visie: tuin en omgeving smelten samen

De Steltse Dijkgaarden krijgt een prachtig groen landschap. Met een nieuw aan te leggen boomgaard, een watersingel en dijk heeft deze wijk unieke elementen die nog niet eerder in Waalsprong zijn gezien. Daarnaast is deze groene publieke ruimte een verlengstuk van de woning en tuinen van de bewoners. Je ervaart de natuur als je tuin, en je tuin als natuur. Samen met buurtgenoten is het er heerlijk genieten van het buiten zijn. Als kers op de taart worden er óók nog eens bijzondere woningen gebouwd.

image alt

Beheer van boomgaard

Als bewoner van Steltse Dijkgaarden ben je nauw betrokken bij het beheer en onderhoud van het landschap en de bomen in de boomgaard. Samen met de andere buurtbewoners werk je aan (de uitvoering van) het beheerplan van de wijk. Uiteraard krijg je daarbij ondersteuning van professionals, bijvoorbeeld door een snoeicursus of uitlenen van specialistisch gereedschap. Als bewoner ben je dus zelf nauw betrokken bij het creëren van deze bijzondere leefomgeving.

image alt

Unieke woningen

Steltse Dijkgaarden bestaat straks uit 260 unieke woningen: appartementen, schuurwoningen en dijkwoningen. De huizen worden opgebouwd uit veelal natuurlijke materialen, waardoor ze mooi in de omgeving passen. Hiermee krijgt de wijk ook een eenduidige uitstraling. Maar doordat verschillende architecten en ontwikkelaars aan de nieuwbouwwoningen werken, is elke woning straks uniek. Het dijklandschap met zijn hoogteverschillen en de ligging aan de rivier biedt daarbij ook mooie uitdagingen. 

Wanneer start de verkoop? Planning Steltse Dijkgaarden
Benieuwd naar de woningen? Bekijk het aanbod