Alle 130 woningen in Historische Tuin zijn verkocht. KlokGroep en BPD wensen alle toekomstige bewoners van deze bijzondere wijk een fijne bouwtijd toe.

Opgeleverd

Pracht en praal in Historische Tuin

In de achtertuin van de woningen is de historische tuinderij van Warmoes te vinden, het dichtbegroeide Fort Beneden Lent is op loopafstand. De nieuwbouwwijk Historische Tuin zelf biedt plaats aan kleurrijke bloesembomen, wadi’s en speelweides. Deze vind je te midden van stoere, statige woningen langs de rand van de wijk en parkachtige verandawoningen in het binnengebied. In Historische Tuin komen 2 werelden bij elkaar! En dat allemaal op fietsafstand van het Nijmeegse stadscentrum.

image alt

Nieuwbouw: puur en onbeschreven

De nieuwbouw van Historische Tuin vind je in het zuidelijke deel van de Waalsprong, het nieuwe Nijmeegse stadsdeel. Hier woon je in een eeuwenoude karakteristieke omgeving vlak bij de Waal. De woningen zijn modern en duurzaam en zijn van alle gemakken voorzien. Inmiddels zijn alle 130 woningen van Historische Tuin opgeleverd en bewoond. Ontwikkeld door Klokgroep samen met BPD. De variatie in deze wijk is groot, 80 3-laagse en 4-laagse omzomen het groene binnen terrein waar nog eens 50 verandawoningen, levensloopwoningen, vrijstaande en 2 onder 1 woningen te vinden zijn.

image alt

De smaak van Historische Tuin

Het is lastig om appels met peren te vergelijken; maar we weten wel dat ze allebei erg lekker zijn! Hetzelfde geldt voor de twee soorten woningbouw in de Historische Tuin. De statige 3- en 4-laagse woningen langs de rand van de wijk contrasteren in grootte en uiterlijk met de 1- en 2-laagse verandawoningen in het binnengebied. En ook deze twee soorten bieden weer vele varianten! Voor iedere smaak wat wils. De eerste fase is in verkoop gegaan in april 2020, voor de zomer van 2022 zijn alle woningen opgeleverd.

image alt

De Warmoes

De woningen van Historische Tuin worden gebouwd rondom de historische tuinderij Warmoes. Het laatste warmoezerniersbedrijf in Lent, waar vroeger alle groenten en fruit gekweekt werd om de stad van voedsel te voorzien. Hier weet je zeker dat je goed zit als je milieubewust wilt inkopen. Er wordt niet gespoten en er wordt voor het telen van groenten en fruit biologisch zaad gebruikt. Hier kun je een bosje bloemen komen plukken, of zelf fruit uit de bomen halen. Appels, peren, pruimen, net wat je lekker vindt.