Welkom in Steltse Dijkgaarden

In aanbouw

Nieuwbouw Nijmegen - Lent

Je ruikt de bloesembomen, je hoort het stromen van de Waal, je ziet de Stevenskerk aan de horizon: nieuwbouwplan Steltse Dijkgaarden laat groen, rivier en stad samensmelten. Aan de zuidkant van het gemoedelijke oude dorp Lent komt een bijzondere woonwijk. Het hart van het plan vormt een nieuw aan te leggen bloesem- en fruitboomgaard (mét speelplekken), die omzoomd wordt door woningen. Aan de rand lopen de fraaie dijkwoningen over in het struingebied van de rivier. Met uitzicht over de binnenstad van Nijmegen vormt deze wijk in Waalsprong een unieke setting. Zie jij jezelf hier al wonen?

image alt

Dijkwoningen

BPD ontwikkelt in Steltse Dijkgaarden 12 ruime dijkwoningen, met uitzicht over de groen beboste stuwwal, Spiegelwaal, Waal én de Nijmeegse binnenstad. De hoogteverschillen die het dijkgebied kent, komen ook terug in de tuinen en de overgang naar het struingebied van de rivier. Vanaf jouw eigen terras loop je namelijk zo richting de oevers van de Waal. Hier ervaar je wonen aan de rivier ten volle. De woningen hebben een moderne uitstraling en zijn opgebouwd uit natuurlijke elementen die naadloos aansluiten bij de prachtige omgeving. Nieuwsgierig naar deze unieke woningen?

Naar de Dijkwoningen
image alt

Schuurwoningen

De groene publieke ruimte die Steltse Dijkgaarden zo uniek maakt is een verlengstuk van de schuurwoningen en de tuinen van de toekomstige bewoners. Je ervaart de natuur als je tuin en je tuin als de natuur. Samen met buurtgenoten is het er heerlijk genieten van het buiten zijn. Als bewoner ben je nauw betrokken bij het beheer en onderhoud van het landschap en de bomen in de boomgaard. Samen met de andere buurtbewoners werk je aan (de uitvoering van) het beheerplan van de wijk. Uiteraard krijg je daarbij ondersteuning van professionals, bijvoorbeeld door een snoeicursus of het gebruik van specialistisch gereedschap.

Naar de Schuurwoningen
image alt

Samen meedoen in het groen

In de Stelt-Zuid woon je letterlijk in het landschap. Dat heeft zo zijn voordelen. Je ervaart rust en ruimte en je loopt voor je ontspanning vanuit je woning zo het landschap in. Dat levert een plus op voor jou en je medebewoners, mede omdat je samen met hen de mate van onderhoud mag bepalen en uitvoeren. In Steltse Dijkgaarden realiseert BPD 19 schuurwoningen. De naam zegt het al: je woont in een prachtige boomgaard die nieuw leven krijgt ingeblazen. Je loopt je achtertuin door, stapt het trapje af en staat tussen de uitbundig bloeiende bloesembomen. 

Download brochure "samen doen in het groen"
Wat, waar en wanneer? Planning Steltse Dijkgaarden
Wil je wonen in Steltse Dijkgaarden? Bekijk het aanbod