Opgeleverd

Oost, west; in Zuiderveld woon je het best

Wie aan nieuwbouw in Nijmegen denkt, denkt direct aan de Waalsprong. Dit nieuwe stadsdeel van de vestingstad Nijmegen breidt zich steeds verder uit. In Zuiderveld, het meest noordelijke gedeelte van Waalsprong, worden in totaal 550 woningen gebouwd. BPD heeft hier 15 elegante vrijstaande en 2 onder 1 kap koopwoningen gerealiseerd. Anders dan in Grote Boel is hier voor een tijdloze en moderne uitstraling in architectuur gekozen.

image alt

Luxe architectuur

De luxe en royale architectuur geeft een mooi contrast met de groene en ruime opzet van de wijk. Langs brede lanen met bomen en ruimte voor wateropvang wordt vormgegeven aan een statige wijk. De houten kozijnen steken mooi af tegen de donkere baksteen en de natuurstenen details. Als een van de eerst gebouwde woningen in Zuiderveld hebben de 15 woningen van Zuiderveld Zuyd de maatstaf bepaald voor de rest van de ontwikkeling. Met de architectuur van LSWA en de aanneming door Reinbouw zijn woningen neergezet die de komende eeuw kunnen doorstaan!

image alt

Alle woningen bewoond

Op 16 oktober 2018 startte de verkoop van de 15 woningen. Na een voorspoedige verkoop startte de bouw van deze woningen in het 1e kwartaal van 2019. De 1e bewoners konden een jaar later hun nieuwe woning betrekken en inmiddels zijn alle woningen opgeleverd en bewoond. Wij wensen alle nieuwe bewoners van Zuiderveld Zuyd een fijne woontijd toe.

Eigentijds en groen

Typerend voor Zuiderveld is zijn eigentijdse karakter. Geen straat is hetzelfde, maar door de stijlvolle moderne architectuur voelt de wijk voelt als een eenheid. Bovendien valt de groene dooradering van de wijk op. Ook rond dit nieuwbouwplan zie je bomen, beplanting en wadi’s die - na een bui - het regenwater opvangen. Ze staan in verbinding met de watersingels die het water afvoeren naar een van de 3 grote plassen in natuurgebied De Waaijer. Waar het overigens heerlijk ontspannen wandelen en recreëren is.