Hét nieuwste stadsdeel van Nijmegen

Er gebeurt veel in Waalsprong, hét nieuwste stadsdeel van Nijmegen. In 2029 woont ruim een vijfde van alle inwoners van Nijmegen hier. Waalsprong, bestaande uit Oosterhout, Lent en De Waaijer, ligt aan de overkant van de Waal. Dat klinkt misschien ver weg, maar het centrum van Nijmegen is dichterbij dan je denkt. Via maar liefst 3 bruggen ben je zowel met de auto als met de trein als met de fiets in no time in het bruisende stadshart.

Ligging Waalsprong Oosterhout

Waalsprong Oosterhout ligt in het meest noordelijke deel van de Waalsprong, aan de bovenkant grenzend aan bedrijventerrein De Grift. Daarachter liggen de prachtige fruitgaarden van de Betuwe. De spoorlijn tussen Arnhem en Nijmegen begrenst aan de oostzijde de wijk. Het dichtstbijzijnde station om via deze spoorlijn te reizen, ligt in het zuidelijk gelegen Waalsprong Lent.

Groene en waterrijke omgeving

Waalsprong Oosterhout ligt in een groene en waterrijke omgeving. Voor een dagje uit in eigen land hoef je zeker geen uren in de auto te zitten. Kies je voor een fietstocht door de Betuwe? Uitwaaien langs de Oosterhoutse Plas? Wegdromen met uitzicht over de Waal? Of zoek het nóg dichter bij huis: slenteren door de tuinen van Landgoed Oosterhout.

  Nieuwbouw Nijmegen
  Voorzieningen Waalsprong