De wijken in Waalsprong

Het nieuwe stadsdeel Waalsprong bestaat uit drie delen: het recreatiegebied De Waaijer, Waalsprong Lent en Waalsprong Oosterhout. Laatstgenoemde biedt een groene omgeving waar je geniet van het buitenleven mét alle voorzieningen binnen handbereik. Hier zijn al enkele wijken gerealiseerd, namelijk De Boomgaard, De Elten en Het Nijland. Belangrijke nieuwbouwlocaties zijn nu de wijken Grote Boel en Zuiderveld.

image alt

Steltse Dijkgaarden, heerlijk wonen aan de Waal

Je ruikt de bloesembomen, je hoort het stromen van de Waal, je ziet de Stevenskerk aan de horizon: nieuwbouwplan Steltse Dijkgaarden laat groen, rivier en stad samensmelten. Aan de zuidkant van het gemoedelijke oude dorp Lent komt een bijzondere woonwijk. Het hart van het plan vormt een nieuw aan te leggen bloesem- en fruitboomgaard (mét speelplekken), die omzoomd wordt door woningen. 

Steltse Dijkgaarden
image alt

Historische Tuin, wonen waar 2 werelden samenkomen

Wonen in de Historische Tuin is wonen in de Waalsprong, het nieuwe Nijmeegse stadsdeel. De wijk Historische Tuin brengt 2 werelden bij elkaar, aan de buitenrand krijgen de woningen een stoer stedelijk karakter met woningen van 3 of 4 woonlagen. De hoekwoningen aan de rand van de wijk zijn bijzondere markeringen en dienen als toegangspoorten tot het binnengebied. 

Historische Tuin
image alt

Zuiderveld, eigentijds en elegant wonen

Wie in Zuiderveld neerstrijkt, wordt verrast voor de groene en waterrijke structuur van de wijk. Net als in Grote Boel en de rest van Waalsprong vind je hier veel wadi’s die het regenwater opvangen en afvoeren. Te midden van al het groen staan elegante en eigentijdse woningen. Van tweekappers tot vrijstaand, elk huis heeft zijn eigen stijl en details. Het valt direct op: geen straat is hier hetzelfde.

Zuiderveld
image alt

Grote Boel, wonen aan parkjes en hofjes

Kies je voor wonen in Grote Boel, dan kies je voor alle voordelen van een tuindorp: veel groen, een ruime opzet en een kleinschalig dorps karakter. Kenmerkend voor Grote Boel zijn de parkjes, woonhofjes en fietsvriendelijke straten. De wijk ademt een sfeer van gemoedelijkheid, onder meer door de karakteristieke woningen met een jaren 30-stijl. 

Grote Boel
  Alles over Grote Boel
  Alles over Zuiderveld