Wonen in Nijmegen: tussen nieuwbouw en historie

Wist je dat Nijmegen mogelijk de oudste stad van Nederland is? Het vierde in 2005 zelfs zijn 2.000-jarige bestaan. Oorspronkelijk is de stad gesticht aan de zuidkant van de Waal. Daar vind je ook het historische stadscentrum met meer dan 400 winkels en bijna even zoveel restaurants en cafés. Een deel van de stad ligt nu aan de overzijde van de rivier, waar het nieuwbouwplan Waalsprong deel van uitmaakt. Niet alleen het historische stadscentrum heeft z'n voordelen. Wat denk je van nieuwbouw gecombineerd met deze prachtige oude stad? Je leest op deze pagina alle voordelen van nieuwbouw.

Voordelen van nieuwbouw in Waalsprong Nijmegen

Wat zijn nou al die fijne voordelen die je hebt als je voor een nieuwbouwwoning in Nijmegen kiest? Op deze pagina lichten wij de 10 grootste voordelen toe van een nieuwbouwwoning ten opzichte van een bestaande woning. 

Nieuw is zorgelozer

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Van een oud huis kun je slaaf zijn omdat er altijd wel wat te doen is, van een nieuwe woning bent je altijd de baas. Ja, van een nieuwbouwhuis kun je eigenlijk maar drie dingen doen. Genieten, genieten en genieten.

Onderhoudsvriendelijk

Nieuw is energiezuiniger

Je let waarschijnlijk op het brandstofgebruik als je een nieuwe auto zoekt. En op het energieverbruik van je nieuwe koelkast. Waarom zou je dat niet doen nu je een woning wilt kopen? Auto’s zijn de laatste 20 jaar veel zuiniger geworden. Computers veel sneller. Maar ook de bouwwereld heeft niet bepaald stilgezeten. Een nieuwbouwhuis is daarmee al gauw 30% zuiniger dan een woning die pakweg 25 jaar geleden is gebouwd. Zo heeft een nieuwbouwhuis van nu standaard energielabel A (tot voor kort spraken we ook over A+ en A++, nu is dit een A-label).

Energielabel A

Nieuw is voordeliger

Als koper van een nieuwbouwwoning krijgt je van de hypotheekverstrekker een extra leencapaciteit die kan oplopen tot € 8.000,-. En zo zijn er meer financiële voordelen. Bij de koop hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen en qua energiekosten ben je met een nieuw, duurzaam huis al gauw € 800,- per jaar goedkoper uit. Iedereen praat tegenwoordig over bezuinigen. Wie dat wil, kiest een nieuwbouwhuis.

Hoogwaardige isolatie

Nieuw is stiller

Voor veel mensen is hun huis een plek om tot rust te komen. Even weg uit de drukte en hectiek van alledag. Zeker in een nieuwbouwhuis kun je dat volop doen. Hier kun je heerlijk genieten van het leven zonder dat je last heeft van uw buurman die weer piano speelt. Of probeert te spelen. Dankzij de modernste isolatie kunt u in een nieuwbouwhuis iets horen wat in een druk land als Nederland zeer weldadig kan zijn. De stilte.

Isolerend HR++ glas

Nieuw is duurzamer

Voor een nieuw huis worden tegenwoordig alleen duurzame, milieuvriendelijke materialen en technieken gebruikt. Duurzaam geproduceerd hardhout, bijvoorbeeld. En omdat een nieuwbouwhuis ook veel energiezuiniger is, komt het in aanmerking voor het predicaat ‘groen’. Als een beter milieu bij jezelf begint, begint het ook bij je woning.

Duurzaam en Verantwoord

Nieuw is veiliger

Nieuwbouwhuizen zijn standaard uitgerust met een professioneel rookalarm. En met het modernste, inbraak werende hang- en sluitwerk. Tot de vele mensen die toegang hebben tot een nieuw huis behoren niet de inbrekers. Onze nieuwbouwwoningen voldoen aan de modernste veiligheidseisen.

Gezond en Veilig

Nieuw is aangenamer

‘Oude huizen zijn sfeervolle huizen’ hoor je weleens. Maar er bestaat ook een variant op die uitspraak. ‘Oude huizen zijn koude huizen.’ In de winter zijn ze niet warm te krijgen en in de zomer juist niet koel. Nieuwbouwhuizen daarentegen kenmerken zich door een aangename temperatuur, ongeacht de tijd van het jaar. Ze zijn voorzien van extra isolerend glas. Daken, muren en gevels zijn veel beter geïsoleerd dan die van oudbouwhuizen en vaak hebben nieuwe woningen vloerverwarming.

Aangename Temperatuur

Nieuw is bloemrijker

Een nieuwbouwwoning van BPD is een huis in een prettige leefomgeving. Want naast de ontwikkeling van huizen zijn we ook verantwoordelijk voor de inrichting van het gebied waarin ze staan. Dat doen we natuurlijk samen met anderen; bij voorkeur op basis van de wensen van toekomstige bewoners. Zo komen we tot buurten die fijn, veilig en comfortabel zijn. Met voldoende openbaar groen, speelplaatsen, scholen, winkels, voldoende parkeerplaatsen en een goede aansluiting op het openbaar vervoer.

Prettige Woonomgeving

Nieuw is persoonlijker

Wie een nieuwbouwhuis koopt, heeft alle vrijheid van de wereld. Je kiest je eigen badkamer, je eigen keuken en als je een dakkapel wenst, kan dat meegenomen worden tijdens de bouw. Een oud huis wordt nooit helemaal van jou. Of in elk geval, het duurt jaren voor je dat bereikt. Je blijft breken en verbouwen om het precies op maat en smaak te krijgen. Al zou het natuurlijk kunnen dat die knalrode badkamertegels met hun felblauwe bloemen rond 2035 weer helemaal in de mode zijn.

Je eigen keuzes

Onbeschreven

Nieuw is nieuw. Nieuw is een gevoel van fris, puur, mooi. Een nieuwbouwhuis is ongetast, een onbeschreven blad. Het heeft geen geschiedenis en doet niet denken aan de smaak of keuzes van vorige bewoners. Nieuw is écht helemaal van jezelf. Een nieuwbouwwoning heeft alleen een toekomst. Jouw toekomst. Jij kunt kleur geven aan je eigen canvas.

voordelen nieuwbouw
Iets vragen? Neem contact op
Kies jouw huis in Nijmegen Woningen Waalsprong