Nieuwbouw in Waalsprong, Nijmegen

Waalsprong is dé uitbreidingswijk van Nijmegen. De Waalsprong is een uitzonderlijke plek in Nederland. Niet alleen ook door de ligging aan de rivier de Waal en het historische centrum van Nijmegen op steenworp afstand, maar ook door het duurzame en groene karakter - met de Betuwe als achtertuin. In Waalsprong woon je modern en nieuw in een karakteristieke en eeuwenoude omgeving.

image alt

Lekker leven

De Waalsprong is een bijzonder woongebied van hoge kwaliteit met veel aandacht voor het landschap, markante architectuur, leefcomfort, geborgenheid en duurzaamheid. Dit is terug te zien in de woningen waarin we kiezen voor opvallende gevelaanzichten, voldoende leefruimte in en rondom de huizen, energielabel A en goede isolatie. In 2029 woont ongeveer 1/5 deel van Nijmegen in Waalsprong. Zie jij jezelf hier al wonen?

image alt

Duurzame kringloop

In de gehele Waalsprong is veel aandacht voor een duurzame kringloop van regen- en kwelwater (water dat omhoogkomt onder de dijken). Wadi’s vangen dit water op en geven dit af aan singels die de wijk omzomen. Het overtollige water verdwijnt richting de plassen in natuurgebied De Waaijer. In droge tijden wordt dit water teruggepompt richting de singels. Zo blijft het ecosysteem in stand.

  Home
  Bekijk de wijken